DSCN0208V četrtek, 22. 9. 2016, so se posamezni učenci 7., 8. in 9. razredov odpravili na pohod čez Pohorje. Pohod se je začel pod Ribniško kočo, kjer so se učenci najprej podali do same koče, nato pa naprej do Črnega vrha, ki je tudi najvišji vrh Pohorja. Pot jih je nato vodila do Jezerskega vrha in naprej proti Lovrenškim jezerom, kjer so se učenci seznanili s pohorskimi visokimi barji. Po poti so v fotoobjektive lovili motive za razglednice in se seznanili z značilnostmi in posebnostmi točk ob poti. Zadnji del poti je bil do Koče na Pesku, kjer so učenci imeli večerjo ter nato napisali razglednice. Ta dan so prehodili približno 17 km.

V petek so se po zajtrku odpravili proti Klopnemu vrhu, nato pa do pohorskega pragozda. Tukaj je sledil nekoliko daljši postanek, posamezniki pa so se spustili tudi do slapa Šumik. Pot so nadaljevali čez Žigartov vrh do Areha oz. Ruške koče, kjer je sledila večerja. Ob poti niso pozabili niti na poučne postanke. Po večerji so učenci posneli in predstavili filmčke z vtisi s pohoda. Števec kilometrov se je ta dan ustavil pri 23 km.

V soboto so se po zajtrku odpravili proti Mariborskemu Pohorju in tako proti domu. Pot jih je vodila čez razgledni stolp, videli so cerkev Sv. Bolfenka, se seznanili z Zlato Lisico in nato podali v dolino do pohorske vzpenjače, kjer so jih pričakali starši. Po prehojenih 12 km so srečni odložili težke nahrbtnike in pozdravili svoje domače.

Učencem so bile že pred odhodom dodeljene naloge, da zberejo nekaj informacij o vseh pomembnejših točkah na poti, ki so jih posamezne skupine sproti tudi predstavile. Pohod je bil enkratna priložnost za spoznavanje Pohorja, spoznavanje in krepitev medsebojnih odnosov med učenci, opazovanje narave, pridobivanje kondicije in preizkušanje svojih telesnih sposobnosti.

DSCN0415Pohoda se je udeležilo 30 učencev, učitelji spremljevalci pa so bili Boštjan Kamenšek, Alenka Repnik, Barbara Škrbić in Metka Kozar.

Galerija

(Skupno 289 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost