Aktualno

OBVESTILO O ZBIRALNI AKCIJI ODPADNEGA PAPIRJA

V TOREK, 6. 10. 2020, bomo organizirali zbiralno akcijo odpadnega papirja.

Odpadni papir bomo zbirali na šolskem parkirišču, kjer bosta od 7.00 do 20.00 stala dva kesona za papir (z možnostjo zaklepanja).

Dežurnih učencev zaradi ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusa tokrat ne bomo imeli, zato vas vljudno prosimo, da odpadni papir sami odložite v keson, pri g. hišniku oz. urejevalcu okolja pa uredite vpis v tabelo. Papirja v šoli ne bomo tehtali, vodili pa bomo evidenco sodelujočih učencev.

V kolikor bomo tekom dneva napolnili oba kesona, boste odpadni papir lahko odložili na šolskem dvorišču, zavarovanem z jekleno ograjo (ne pozabite evidentirati vašega sodelovanja).

casopis – Osnovna šola narodnega heroja Rajka Hrastnik

V upanju na uspešno zbiralno akcijo vas lepo pozdravljamo.

Kolektiv OŠ borcev za severno mejo z ravnateljico

mag. Lučko Lazarev Šerbec 

BORCI ZBIRAMO ODPADNI PAPIR

V OŠ borcev za severno mejo bomo  šol. letu 2020/21 nadaljevali z zbiranjem odpadnega papirja.

S tem bomo pripomogli k ohranjanju okolja, sredstva od odkupljenega odpadnega papirja pa bomo namenili šolskemu skladu. Del sredstev šolskega sklada bomo namenili zaključnim ekskurzijam in šolam v naravi.

Odpadni papir bomo v šoli sprejemali dvakrat letno, in sicer:

 • oktrobra (v Tednu otroka)
 • aprila (ob Svetovnem dnevu Zemlje).

O datumu zbiralne akcije vas bomo pravočasno obvestili.

Večjo količino odpadnega papirja je mogoče odpeljati tudi v podjetje Surovina (Lahova ul. 38, MB), kjer vam bodo ob prevzemu odpadnega papirja izdali potrdilo (le-tega je potrebno izročiti otrokovi razredničarki).

Do denarnih sredstev za zaključno ekskurzijo/šolo v naravi bodo upravičeni učenci, ki bodo aktivno sodelovali pri zbiranju odpadnega papirja.

OBVESTILO O PRIČETKU POUKA

Spoštovani starši, drage učenke, dragi učenci,

ko se poletje poslavlja in se dnevi krajšajo, nastopi čas, ko vas v šoli pričakujemo v novem šolskem letu. Šola je prostor, kjer sta učenje in poučevanje najpomembnejši nalogi. Da bi to potekalo v prijetnem ozračju, v ustvarjalnem in kulturnem okolju, je naloga vseh nas, ki skupaj soustvarjamo ta proces.

Potrudili se bomo, da bo vsak učenec, vsak zaposleni in vsak obiskovalec šole začutil, da je šola prostor za medsebojno spoštovanje, pomoč, solidarnost, sočutje, upoštevanje različnosti. Iščimo skupne točke, ki nas povezujejo, združujejo in plemenitijo. Naj bodo v našem dnevnem besednjaku prijazne besede: »DOBRO JUTRO, DOBER DAN, PROSIM, HVALA, OPROSTI«.

Veseli smo, da smo s strani Ministrstva RS za izobraževanje, znanost in šport  dobili obvestilo, da se bo vzgojno izobraževalno delo za učence 1., 2. in 3. VIO  OŠ izvajalo od 1.9. 2020 v prostorih šole, v skladu s šolskim koledarjem, in sicer po Modelu B-OŠ. To pomeni, da bo šola bo izvajala vzgojno izobraževalno delo po obveznem in razširjenem programu (pouk, jutranje varstvo, podaljšano bivanje) v skladu s priporočili NIJZ.

S skupnimi močmi bomo zmogli.

Sedaj pa nekaj formalnih napotkov:

 1. Prihod v šolo – 1. september 2020

Starši v šolo praviloma ne vstopate.

Učence na označenem mestu pred vhodom v šolo prevzamejo učitelji po določenem urniku:

Učenci 1. razreda (prvošolci):

 • Starši in učenci prvošolci se zberete pred šolo ob 9.30
 • Nagovor ravnateljice ter protokol sprejema  se bo odvijal pred šolo. 
 • Prosimo, da z učencem prvošolcem pride samo en starš, saj s tem lahko zagotovimo varno in zdravo okolje, v skladu s priporočili NIJZ.
 • Učenci zaščitnih mask ne potrebujejo. Le te potrebujejo starši.

      Učenci od  2.  do 5. razreda prevzamejo razredniki in sorazredniki od 8.00. do 8.15 pred šolo.     

 • Učenci imajo malico v razredu.
 • Pouk traja do 11.30.
 • Prvi šolski dan ni kosila in OPB.
 • Zaščitnih mask ne potrebujejo.

     Učence od 6. do 9. razreda prav tako pred šolo prevzamejo razredniki in sorazredniki od 8.15 do 8.30.

 • Učenci imajo malico v razredu.
 • Pouk traja do 11.30.
 • Prvi šolski dan ni kosila.
 • Učenci imajo s seboj svoje zaščitne maske, saj jih bodo uporabljali na hodnikih.

Učenci ne bodo uporabljali garderobnih omaric. V učilnicah bodo obuti v čevlje (ne potrebujejo copat), tudi vrhnja oblačila bodo hranili v učilnici.

 • Odhod iz šole

Starši otroke od 2. do 5. razreda prevzamete pred vhodom v šolo, kamor jih bo pripeljal učitelj.

V šolo pridejo samo zdravi učenci – glej PRILOGO.

                                                                                                Kolektiv OŠ BSM z ravnateljico

                                                                                                       mag. Lučka Lazarev Šerbec

Uveljavljanje izjemnih dosežkov – Zoisove štipendije

Spoštovani starši devetošolcev, 1. junija 2020, je začel veljati Zakon o interventnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic epidemije COVID-19 (ZIUOOPE), ki prinaša nekatere spremembe tudi na področju štipendiranja. Uveljavljanje izjemnih dosežkov – Zoisove...

več...

Pred počitnicami

Spoštovani starši! 6. teden pouka na daljavo je za nami. V tem času smo se marsikaj novega naučili. Predvsem tega, kako uspešno sodelovati v razmerah, na katere ni bil pripravljen nihče od nas. Z gotovostjo lahko trdim, da smo imeli učitelji v mislih eno samo vodilo –...

več...

Brezplačna psihološka delavnica

Epidemija koronavirusa vpliva tudi na naše psihično počutje in prinaša številne izzive na področju šolanja, dela, medosebnih odnosov in samoizolacije. Ekipa @psiho.dezinfekcija vam želi pomagati in ob tem ponuja enkratno brezplačno 45 minutno psihološko svetovanje, ki...

več...

Kaj nam lahko pomaga pri soočanju z izolacijo?

Trenutno stanje je negotovo, kar nam zmanjšuje občutek varnosti in stabilnosti. Zato ni nenavadno, da se nam pojavijo občutki strahu, tesnobe in tudi panike. Številni posamezniki smo ostali doma, bolj ali manj zaprti med štirimi stenami. Tako drastična sprememba lahko...

več...

Brezplačen dostop do učnih gradiv na iRokus

Spoštovani učenci, vabimo vas, da se registrirate na portalu iRokus, kjer si boste lahko naložili učbenike in DZ, ki jih uporabljate, ali pa pokukali v tiste, ki jih sicer ne, pa boste morebiti našli kakšno razlago, ki vam bolj ustreza. Registracija je trenutno...

več...

OBVESTILO o zaprtju vzgojno-izobraževalnih ustanov

Spoštovani! Od ponedeljka, 16. 3. 2020, bodo šole in vrtci po vsej Sloveniji zaprle svoja vrata. Zaradi izvajanja ukrepov za preprečitev širjenja nalezljive bolezni COVID-19 bo v vzgojno-izobraževalnih zavodih na podlagi sklepa Vlade RS št. 18100-7/2020/2 in odredbe...

več...

Zaključne ekskurzije 2015/16

(Skupno 3.834 obiskov, današnjih obiskov 4)