Aktualno

POSEBNO OBVESTILO

Spoštovani starši/skrbniki,

kot ste gotovo zasledili v zadnjih dneh, se pojavljajo opozorila o nagovarjanju otrok s strani neznanih oseb, ki otroke vabijo v avtomobile ali jim celo grozijo, naj prisedejo.
Na območju, s katerega prihajajo in odhajajo učenci v našo šolo, sicer še ni bilo sporočil in/ali opažanj o tovrstnih pojavih, vendar previdnost ni odveč.
Prosimo, da se pogovorite s svojimi otroki o ustreznosti ravnanja v takem primeru, saj ne želimo, da bi kdorkoli na kakršenkoli način ogrožal varnost in zdravje naših otrok.
Vsako tako neljubo situacijo takoj prijavite policiji na tel. št. 113 ali po e pošti pp_maribor1.pumb@policija.si in o tem, prosimo, obvestite tudi šolo.

Skupaj poskrbimo za varnost vaših otrok, naših učencev.

Alenka Fingušt, ravnateljica

Karierni sejem

V mesecu novembru bo v Mariboru potekal že 7. Karierni sejem – sejem poklicev in izobraževanja pod sloganom Vesolje priložnosti, ki ga organizira Mestna občina Maribor v partnerskem sodelovanju z Zavodom RS za zaposlovanje, Območno službo Maribor, Univerzo v Mariboru, Štajersko gospodarsko zbornico, Območno obrtno podjetniško zbornico Maribor, Fundacijo za izboljšanje zaposlitvenih možnosti Prizma, ustanova, in Mladinskim kulturnim centrom Maribor.

Na Kariernem sejmu se bo predstavilo več kot 70 razstavljavcev, hkrati pa tako za mlade kot za starše in svetovalne delavce organizirajo dodatne aktivnosti:

  • »Gledališče poklicev« (Izvajalec: Nik Škrlec; Termin: od 8. do 14. ure ob vsaki polni uri; Lokacija: dvorana »Lukna«)
  • »Kako lahko starši pomagamo otrokom za kariere prihodnosti?« (Izvajalca: dr. Albert in Leonida Mrgole; Termin: od 16.00 do 17.30; Lokacija: podtribunje zahodne tribune Ljudskega vrta).

Tudi naši osmo- in devetošolci se bodo sejma udeležili, in sicer v torek, 15. novembra 2022. Odhod iz šole je ob 8. 30, povratek okoli 10. 30. Letos stroške avtobusnega prevoza prijazno krije Mesta občina Maribor. Sejem bo potekal v športni dvorani Ljudskega vrta »Lukna« in ga lahko osnovnošolci obiščejo v spremstvu staršev tudi še v popoldanskem času, če bi kdo želel več podrobnih informacij.

Verjamemo, da bo tudi Karierni sejem marsikomu olajšal odločitev o zelo pomembni izbiri srednje šole ter poklicne prihodnosti.

Dodatne informacije so dosegljive na povezavi: https://mladimaribor.si/kariernisejem/

Akcija za sanacijo igrišča naše šole

Spoštovani starši, dragi dedki, babice, tete in strici!

Naša šola je ne samo lepa in prostorna, ampak tudi precej zrela gospa – dopolnila je že 40 let, kar se tudi pozna. Eno izmed področij, ki so nujno potrebna obnove, je šolsko igrišče.

Z akcijo participativnega proračuna se nam odpira možnost pridobitve sredstev za obnovo igrišča. Vabim vas, da oddate svoj glas do 16. 10. 2022  in povečate možnosti, da bo prav sanacija našega igrišča potrjena za financiranje iz proračunskih sredstev MOM.

Hvala za prvotno pobudo in hvala vsem, ki boste oddali svoj glas!

https://mariborsodeluj.si/budgets/36/investments/439

 

Učenci, učitelji in ravnateljica OŠ borcev za severno mejo

 

Fotografije govorijo zase …

 

Nagovor ravnateljice ob pričetku novega šolskega leta 2022/23

Spoštovani starši, dragi učenci, vse prehitro nas je dohitel prvi september in s tem začetek novega šolskega leta. Čeprav je ta prelomnica zmeraj nekoliko stresna, ker prinaša konec brezskrbnih dni, je obenem priložnost, da vsakič znova  začrtamo pot svojega...

več...

Šolske potrebščine in delovni zvezki 2022/23

Spoštovani starši! Poletje je čas za nakup delovnih zvezkov oz. potrebščin za novo šolsko leto. Radi bi Vas spomnili, da lahko ta nakup opravite  individualno, kjerkoli želite. Kupiti je potrebno delovne zvezke, dodatna gradiva in potrebščine po izboru učiteljev....

več...

Dobrodelna akcija POKLONI ZVEZEK

Dragi učenci, spoštovani starši! Slovenska karitas že 14. leto zapored vabi šolarje k podpori in sodelovanju v akciji Pokloni zvezek in Borci se jim bomo tudi tokrat pridružili. Z dobrodelno akcijo želimo uresničiti dva cilja: zbrati čim več zvezkov za socialno...

več...

Zaključne ekskurzije 2015/16

(Skupno 7.967 obiskov, današnjih obiskov 6)