V soboto, 17. 6. 2017, smo sodelovali na prireditvi v Art Kampu.

ŠUM poteka v Art kampu, na odprtem odru Triglav, na koncu promenade Mestnega parka Maribor.

Glasbeni program je bil sestavljen iz programa šestih mladinskih glasbenih skupin iz projekta 20 za 20,  ki ga vodi  idejni avtor in vodja  Marko Soršak- Soki. Našo šolo so zastopali člani skupine DRUMBORCI: Semir Bejta, Borislav Mutić, Pia Perša Mekkattukulam, Nicholas Slanič, Simon Mernik, Ema Hauc in vodja skupine Sani Smajić, mentorica Mateja Käfer, ter člani skupine ROCKBORCI: Ronja Štampar, Maja Kikel, Jan Fras, Klemen Sodec, Adrian Čurin, Nicholas Slanič in Semir Bejta, mentor Luka Sraka.

Marko Soršak – Soki je znan bobnar iz skupine Elvis Jackson, ki je avtor projekta »20 za 20«. S tem projektom si prizadeva v sodelovanju z različnimi partnerji z glasbenimi instrumenti opremiti čim več šol po Sloveniji, s čimer želi pomagati in spodbujati mlade glasbene talente. Doslej je obdaril že več kot 40 šol po vsej Sloveniji.

O “20 za 20”:

Projekt “20 za 20” je dokumentarni DVD, ki ga lahko posamezniki  kupijo  s poljubno donacijo. S tem denarjem se kupijo glasbila osnovnim šolam, ki so se na projekt tudi prijavile.
Vsebina DVD-ja je 20 video kolažev slovenskih izvajalcev, s katerimi je Soki sodeloval ali bil povezan v 20-ih letih svojega delovanja. Skladbe z intervjuji so vsebina, ki mlade spodbujajo k glasbenem ustvarjanju. Glavno sporočilo DVD-ja je, da se splača vztrajat pri ciljih, ki si jih zadamo v življenju.

(Skupno 119 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost