Na urah športne vzgoje večkrat spoznavamo oz. spremljamo (po tv prenosih) velike športnike. Zakaj? Želimo si, da bi otroci poznali velike Slovence, v našem primeru športnike (Leona Štuklja, Ilko Štuhec, Tino Maze, Boštjana Klineta, Gorana Dragiča, Luko  Dončića..), in poznali njihove poti do samega vrha. Menimo, da otroci potrebujejo sanje in dobre vzglede, ki jim lahko sledijo.

Naš tokratni izbor je: Luka Dončić. Luka Dončić je športnik leta v Sloveniji za leto 2018. Košarkar NBA ekipe Dallas Mavericks je eden najboljših košarkarjev v ligi NBA. Je evropski klubski prvak, evropski prvak, najboljši igralec evropske lige v preteklem letu itd.

Zaradi vsega naštetega smo se učitelji športa na naši šoli odločili, da bomo učence in ostale seznanili z igrami Luke Dončića ter vas spodbudili k glasovanju za Luka Dončića (glej fotografije otrok). Zakaj gre? S svojim glasom želimo prispevati k zgodovinski prvi uvrstitvi Luke Dončića na tekmo Vseh zvezd (t.i. All stars tekmo).

Tekma Vseh zvezd oz. “All star game”  je tekma, kjer se enkrat v letu zberejo na eni tekmi najboljši igralci ameriške profesionalne košarkarske lige (t.i. NBA).

Zato smo z glasovanjem pričeli učence seznanjati na urah športa kot s tem prispevkom. Pozivamo vas, da do 21. januarja 2019 skupaj z nami oddate glas za Luko Dončića in tudi Gorana Dragića.

KAKO GLASUJEMO (obstaja več načinov)?

  • Prek spletne strani google.com, kjer je treba v iskalnik vpisati “NBA Vote” ali “NBA All-Star Vote”. Najbolj preprosta možnost je, da v iskalnik vpišete zgolj ime in priimek svojega favorita, na primer Luka Dončić, in odprla se vam bo ikona za glasovanje. Vsak dan lahko glasujete enkrat. Prek uradne spletne strani lige NBA, in sicer na povezavi nba.com/vote. Glasujete lahko za dva branilca in tri visoke igralce.
  • Prek uradne mobilne aplikacije lige NBA.
  • Izjemno pomembni so 3., 4., 10., 11. in 21. januar, ko bodo glasovi šteli dvojno. Glasovanje bo končano 21. januarja.

Več o trenutnih rezultatih glasovanji si lahko preberete tukaj.

Hvala za sodelovanje in spodbujanje VELIKIH imen slovenskega športa!

Prispevek je pripravila: Mag. Nina Kolenc, prof. šp. vzg.

(Skupno 128 obiskov, današnjih obiskov 1)