V petek, 29. marca 2019 smo se z učenci 6. razredov sprehodili po mestu Maribor in se udeležili zanimivega Festivala sprehodov.

Prebrali smo, namreč, da: “o Mariboru in Mariborčanih kroži veliko urbanih legend in klišejev. Nekaj od tega zagotovo drži, marsikaj pa je privlečeno za lase. Tako velikokrat slišimo, da je mesto sivo in da se nič ne dogaja, da capljamo za drugimi, večjimi, bogatejšimi … lepšimi mesti. Maribor sicer še zdaleč ni popoln in urejen kot nekatera druga mesta, marsikje je nekoliko zdelan, okrušen in robat, a je naš in ga imamo radi natančno takšnega, kot je. Predvsem pa NI siv in dolgočasen! Pod njegovo umirjeno površino vedno brbota življenje. V sebi skriva toliko zgodb in kotičkov, da lahko upravičeno rečemo, da Maribor je metropola. Pa čeprav zgolj štajerska. Imamo vse, kar imajo veliki in morda še več. Ne verjamete? Potem je Festival sprehodov pravi za vas” (https://www.rajzefiber.si/slo/festival ).

Ker sem želela, da otroci ob športni rekreaciji (hoji) bolje spoznajo Maribor smo se udeležili dogodka pod imenom : “OŠ in moderna tehnologija”. Trije učenci OŠ Draga Kobala so nam skupaj s svojimi mentoricami na svojstven, mladim mnogo bližji način, pripravili sprehod po Piramidi. S pomočjo pametnih telefonov in QRkod smo spoznavali preteklost gradu in ostale znamenitosti mesta, ki se vidijo v ploščadi pred kapelico. ”

Dan smo tako preživeli najprej na Piramidi z učenci OŠ Draga Kobala, nato se igrali v mestnem parku na igralih, spoznali križev pot na Kalvarijo, se ustavili pri Treh hrastih- t. i. razgledni točki -Maribora, se povzpeli po stopnicah na Kalvarijo in med vinogradi na Kalvariji.

Sprehajali smo se štiri in pol ure, prehodili 18048 korakov oz. približno 15 km in skupaj napravili nekaj dobrega za telo in duha.

 

Prispevek pripravila: mag. Nina Kolenc, prof. šp. vzg.

(Skupno 134 obiskov, današnjih obiskov 1)