V mesecu novembru bo v Mariboru potekal že 7. Karierni sejem – sejem poklicev in izobraževanja pod sloganom Vesolje priložnosti, ki ga organizira Mestna občina Maribor v partnerskem sodelovanju z Zavodom RS za zaposlovanje, Območno službo Maribor, Univerzo v Mariboru, Štajersko gospodarsko zbornico, Območno obrtno podjetniško zbornico Maribor, Fundacijo za izboljšanje zaposlitvenih možnosti Prizma, ustanova, in Mladinskim kulturnim centrom Maribor.

Na Kariernem sejmu se bo predstavilo več kot 70 razstavljavcev, hkrati pa tako za mlade kot za starše in svetovalne delavce organizirajo dodatne aktivnosti:

  • »Gledališče poklicev« (Izvajalec: Nik Škrlec; Termin: od 8. do 14. ure ob vsaki polni uri; Lokacija: dvorana »Lukna«)
  • »Kako lahko starši pomagamo otrokom za kariere prihodnosti?« (Izvajalca: dr. Albert in Leonida Mrgole; Termin: od 16.00 do 17.30; Lokacija: podtribunje zahodne tribune Ljudskega vrta).

Tudi naši osmo- in devetošolci se bodo sejma udeležili, in sicer v torek, 15. novembra 2022. Odhod iz šole je ob 8. 30, povratek okoli 10. 30. Letos stroške avtobusnega prevoza prijazno krije Mesta občina Maribor. Sejem bo potekal v športni dvorani Ljudskega vrta »Lukna« in ga lahko osnovnošolci obiščejo v spremstvu staršev tudi še v popoldanskem času, če bi kdo želel več podrobnih informacij.

Verjamemo, da bo tudi Karierni sejem marsikomu olajšal odločitev o zelo pomembni izbiri srednje šole ter poklicne prihodnosti.

Dodatne informacije so dosegljive na povezavi: https://mladimaribor.si/kariernisejem/

(Skupno 9 obiskov, današnjih obiskov 1)