Mestna občina Maribor, »20 za 20« in OŠ borcev za severno mejo bodo izvajali trajen projekt »Maistrovanje«, in sicer vsako leto, s pričetkom v letošnjem letu, 26. septembra 2018, dopoldan, pred Maistrovim spomenikom na Trgu generala Maistra v Mariboru.

Namen projekta »Maistrovanje« je dvigniti domoljubno zavest preko glasbe in spodbuditi mlade k ustvarjanju ter prevzemanju odgovornosti.

Pri projektu sodeluje OŠ borcev za severno mejo, kot koordinator izvedbe kulturnega programa,  Marko Soršak Soki, avtor projekta »20 za 20« kot strokovni mentor pri uglasbitvi šole, zavoda ali centra in pri izvedbi programa ter Mestna občina Maribor, kot financer.

S projektom želimo dvigniti standard glasbenega izobraževanja na mariborskih šolah in zavodih, učiteljem ustvariti boljše pogoje za delo pri glasbenem pouku ter ustvariti možnost, da mladi že zelo zgodaj spoznajo moderna glasbila, ki so del našega vsakdana ter na drugačen način izrazijo svoje razmišljanje o domovini v najširšem pomenu ter v njih prebudimo domovinsko, zgodovinsko in kulturno zavest, z ustvarjanjem vsakoletnega programa »Maistrovanja«.

Cilj projekta in sodelovanje s šolami ali zavodi je, da aktivno vključimo čim več otrok in skupaj poudarjamo pomembnost naše zgodovine na moderen in praktičen način. Vsako leto bi se tako eni izmed osnovnih šol (zavodov ali centrov) skozi projekt podarila glasbila. S prejemom glasbil pa se ta osnovna šola (zavod ali center) zaveže, da v prihajajočem letu, v sklopu »Maistrovanja« uglasbi Maistrove pesmi z glasbili, ki jih prejme v dar. Šola se lahko skupaj z glasbo tudi vizualno/ likovno izraža, učenci pa se preko tega učijo zgodovine naših prednikov.

Pismo o nameri
(Skupno 100 obiskov, današnjih obiskov 1)