Drage učenke in učenci, spoštovani starši, cenjene kolegice in kolegi lepo pozdravljeni v novem šolskem letu.

Še poseben pozdrav je namenjen vam, dragi prvošolci.

Najbrž ste med zadnjimi počitnicami radovedno pričakovali, kaj vse se skriva za šolski vrati. Danes ste tudi med nami. Zelo se bomo potrudili, da vam bo ta, prvi šolski dan, ostal v lepem in prijetnem spominu. Trudili pa se bomo tudi, da bo vaša radovednost z vsakim, na novo pridobljenim znanjem, še bolj rasla.

Starši, tudi za vas je prvi šolski dan veliki dan. Vaši otroci bodo v naslednjih letih velik del otroštva preživeli z nami. Zavedamo se odgovornosti, hkrati pa se obvezujemo, da bomo vašim otrokom dali najboljše, kar znamo. Seveda, brez vas ne bomo mogli.

Vsem ostalim učencem želim, da bi bila naša šola prostor prijetnega bivanja, kjer boste lahko udejanjali svoje želje in cilje. Cilje imejte jasno zastavljene, zaupajte v svoje sposobnosti ter imejte pozitiven odnos do učenja. Zavedati se morate, da ste za svoj učni uspeh odgovorni sami, starši in učitelji vam lahko ustvarjamo le vzpodbudno okolje.

Spoštovani starši, odrasli se zavedamo, da je za vsakim uspehom veliko neomajne volje, trdega dela in osebne odgovornosti. Zato upam, da nam bo uspelo, skupaj z vašim otrokom, ustvariti trden trikotni zaupanja, v katerem, bo vsak lahko suvereno stal za tistim, za kar je odgovoren in le tako bodo otroci ob zaključno šolanja smelo in odgovorno odkorakali v svet odraslih.

Cenjene kolegice in kolegi. Opaženo in evidentirano je, da delate odlično. Hvaležna sem vam, ker ste pri svojem delu vsakodnevno pozorni na vsakega posameznika naše šole in hkrati na celotno skupnost. Pri delu z našimi učenci nenehno iščete nove poti in kar je najpomembneje, navajate jih na samostojnost in odgovornost pri pridobivanju novih znanj, spretnosti in oblikovanju stališč. Še posebej cenim, da si pri tem postavljate visoka merila in cilje, saj s tem učencem pomagate, da se ne zadovoljijo s povprečjem.

Vsem srečno in uspešno v novem šolskem letu.

Mag. Lučka Lazarev Šerbec, prof.

Nagovor ministra dr. Jerneja Pikala ob začetku šolskega leta 2019/20

(Skupno 355 obiskov, današnjih obiskov 1)