Pretekli teden (14.3. – 18.3. 2022) smo gostili 3 partnerske šole iz Španije, Italije in Grčije – Latvijci pa se žal, zaradi vojnih razmer v Ukrajini, niso mogli udeležiti mobilnosti, so se nam pa občasno priključili preko Zoom-a.

Ponedeljek smo preživeli ob spoznavanju in povezovanju, učenci so na zanimive načine predstavili države in šole iz katerih prihajajo, nato pa smo se posvetili predstavitvi knjig na temo ekologija, ki smo jih v preteklih mesecih predelovali ter ob njih raziskovali probleme onesnaževanja našega okolja. Popoldan smo skupaj  spoznavali mesto Maribor.

V torek smo na delavnicah izdelovali naravno milo in dišečo kopalno sol s sivko. Popoldan smo preživeli športno na  olimpijskem športnem dnevu.

Sreda je bila namenjena izletu v Ljubljano, kjer smo obiskali hišo iluzij ter Ljubljanski grad.

Četrtek smo preživeli ob gibanju na Rogli, kjer so učenci iz Grčije prvič videli in občutili sneg. Sprehodili smo se med krošnjami in se po sankališču Zlodejevo napolnili z adrenalinom. Večer je bil namenjen poslovilni zabavi s plesom, igrami ter pojedino.

V petek smo se poslovili z učenci iz Grčije ter se prepustili pravljici Kačja kraljica v Vetrinskem dvorcu. Po tem so ekipe učencev ob zemljevidu in navodilih iskale krone na mariborskih stavbah ter prišle do skrivnostne besede. Po okusnem kosilu smo se napotili na večerni sprehod na Piramido od koder smo pomahali mestu Maribor v slovo.

Imeli smo se zelo lepo, spoznali nove prijatelje, nove kulture in navade ter skupaj iskali poti za ohranjanje narave.

Meseca junija pa se ponovno srečamo v Grčiji.

POVEZAVA DO FOTOGALERIJE:

https://photos.app.goo.gl/hWLTVZpHqHSL57a19

(Skupno 19 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost