Festival  KULT-Štajerska, Festivel KULT- Steiermark

 

Festival KULT-Štajerska se pokloni »Stari trti«  /Das Festival KULT-Steiermark huldigt die »Alte Weinrebe«

KULT-Štajerska je prvi kulturni festival, ki ga je priredilo Društvo slovensko-avstrijsko prijateljstvo Maribor (DSAPM), pod vodstvom predsednice dr. Karmen Teržan Kopecky. Festival, ki je trajal osem dni je “združil” več kot 450 nastopajočih umetnikov iz avstrijske in slovenske Štajerske tako v glasbi, pesmi, plesu kot tudi v likovni umetnosti.  Pokrovitelj festivala je bil dr. Andrej Fištravec, župan Mestne občine Maribor.

V sredo, 7. oktobra 2015, je v Hiši Stare trte potekala prireditev z naslovom Festival KULT-Štajerska se pokloni »Stari trti« – vključitev v prireditve »Festivala Stare trte«, Hiša Stare trte na Lentu v Mariboru.

Na tej prireditvi je našo šolo zelo uspešno zastopala bobnarska skupina, Drumborci, pod mentorstvom Mateje Käfer in bobnarskim vodjem Sanijem Smajićem. Naša šola se je predstavila s tremi afriškimi ritmi na djembah v bobnarski sestavi: Semir Bejta, Klemen Sodec, Ema Hauc, Matija Šiško, Tomaž Granda, Lena Prosen in Sani Smajič.

Ostali nastopajoči na prireditvi so bili: KD Ženski pevski Glasbena matica  Maribor; Rotary klub Maribor Lent in otroška folklorna skupina OŠ Rada Robiča; Etno društvo Ljudski godci Marija Snežna, Zgornja Velka; Folklorna skupina Hengsberg (Leibnitz/Lipnica, Graz/Gradec); Pevci ljudskih pesmi, KUD Gabriel Kolbič (Zgornja Velka); folklorna skupina (Jakobski Dol); Pevci ljudskih pesmi iz Svečine, KUD Jože Stupnik (Svečina); Tina Kseneman – citre, Nejc Šuc – harmonika (Oddelek za glasbo, PeF, UM); »Pesmi vina in ljubezni« – Jože Grobler; Domen Jevšenak, harmonika.

Mentorici, vodji bobnarske sekcije in učencem iskreno čestitamo za uspešno zastopanje naše šole!

(Skupno 376 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost