Spoštovani starši, dragi učenci, cenjeni učitelji,

pred nami se praznični dnevi in prve težko pričakovane počitnice za učence. Konec oktobra in začetek novembra je čas, ko se spomnimo prelomnih trenutkov slovenske zgodovine ter se poklonimo spominu na tiste, ki jih ni več med nami. Dan reformacije je praznik, ko se s ponosom zavemo, da že iz 16. stoletja obstajamo kot Slovenci in da so se takrat začela oblikovati izhodišča slovenskega jezika, kulture in narodne zavesti. Primož Trubar je namreč leta 1550 s prvima izdanima knjigama v slovenskem jeziku zapisal tudi pomenljiv uvod, v katerem nas je vse nagovoril z odmevnim nagovorom: »Lubi Slovenci!« Ponosni smo na začetek, še bolj pa na celoten razvoj slovenskega jezika in kulture. Kljub majhnosti nenehno dokazujemo svojo veličino, žlahtnost in pomenljivost v svetovnih razsežnostih. In kljub vsem vihram ter preizkušnjam zgodovine ostajamo suveren narod. Prav je, da se tega tudi ob dnevu reformacije spomnimo in smo na to ponosni.

Vsem želim prijeten podaljšan konec tedna, umiritev običajnega hitrega tempa življenja, učencem pa še posebej, da izkoristijo lepe jesenske dni za odkrivanje narave, druženje s prijatelji in vse tiste aktivnosti, za katere v času pouka zmanjka časa.

Alenka Fingušt,
ravnateljica

 

V sklopu prihajajočih “krompirjevih počitnic” Plavalno društvo Maribor (PDMB ) organizira DAN VODNIH ŠPORTOV dne 2.11.2022 od 16.00 do 18.00. (troci prost vstop). Igrali bomo vaterpolo, streljali na radar, skakali v vodo, supali, plavali med ovirami, se potapljali in še kaj. Bilo bo pestro, zanimivo in drugače.

Prav tako Zavod MARS v Vetrinjskem dvoru organizira delavnice na temo “Noč čarovnic”, na katerih bomo ustvarjali poslikave, brali pravljice ter poslušali koncert skupine Nepridiprav.

Vljudno vabljeni!

Vabilo: (“klik” na spodnji sliki)

 

(Skupno 14 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost