Projekt TRAJNOSTNA MOBILNOST V VRTCIH IN OSNOVNIH ŠOLAH

Je vseslovenski projekt pod okriljem Ministrstva za infrastrukturo in Konzorcija partnerjev (Filozofska Fakulteta Univerze v Ljubljani, Sinergija, Focus, Cipra…). V šolskem letu 2019/20 se je vanj vključila tudi naša šola.

Cilj projekta Trajnostna mobilnost v vrtcih in osnovnih šolah je prispevati k spreminjanju potovalnih navad otrok od 1. do 9. razreda in njihovih bližnjih v smeri trajnostne mobilnosti (premagovanje razdalj peš, s kolesom, rolerji, javnim prevozom ali na način skupne vožnje z osebnim avtomobilom), posledično pa k zmanjševanju motornega prometa v okolici vrtcev in osnovnih šol, k zmanjšanju okoljskih obremenitev, k spodbujanju gibanja otrok in s tem h krepitvi njihovega zdravja.

V namen povečanja prihodov/odhodov otrok v šolo na način trajnostne mobilnosti bomo v šolskem letu 2019/20 dvakrat izvedli enotedensko aktivnost Gremo peš s kokoško Rozi – v času Evropskega tedna mobilnosti, od 16. 9. do 22. 9.2019, ter v mesecu aprilu 2020. Aktivnost na zanimiv, zabaven in igriv način vpelje elemente trajnostne mobilnosti v vsakodnevne potovalne navade otrok in jih vzgaja o pomenu trajnostne mobilnosti.

Hkrati bodo v teku šolskega leta v učni proces vključene vsebine, ki spodbujajo trajnostno mobilnost, izdelan bo kartografski prikaz varnih poti v šolo ter podane pobude za izboljšanje varnosti le-teh.

Koordinatorica projekta je Svetlana Nikolić

 

≫Razvita država ni tista, kjer imajo revni

avtomobile. Je tista, kjer bogati uporabljajo javni promet.

Enrique Penalosa, nekdanji župan Bogote

TRAJNOSTNA MOBILNOST V VRTCIH IN OSNOVNIH ŠOLAH

Tudi v šolskem letu 2020/21 naša šola sodeluje v projektu Trajnostna mobilnost v vrtcih in osnovnih šolah. Cilj projekta je prispevati k spreminjanju potovalnih navad otrok od 1. do 9. razreda in njihovih bližnjih v smeri trajnostne mobilnosti (premagovanje...
(Skupno 191 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost