Učenci 1., 2., 3. in 4. razreda so sodelovali tudi v projektu Modri Jan, katerega glavni cilj je okoljevarstveno osveščanje otrok, izobraževanje o obnovljivih virih energije in o naravi ter skrbi za njeno ohranjanje. Vsi sodelujoči razredi v projektu bodo za nagrado prejeli Modro diplomo za sodelovanje, medtem ko bodo prejete ekonaloge objavljene v Modri knjigi. Pri opravljanju ekonalog so nas spremljali ekojunaki: Puhec, Sončica, Modri Jan in Packa.

Učenci 1. B razreda ( mentorici: Manja Leben, Štefka Pšeničnik) so si za ekonalogo izbrali izdelavo sončnih voščilnic. Voščila, ki so jih otroci napisali so bila v obliki spodbudnih besed in lepih želja. Glavno vodilo, ki jih je spremljalo, je bilo: pozitivno energijo povezujemo s soncem.

Učenci 1. A razreda ( mentorici: Natalija Čerček, Petra Hernah) bodo konec maja ali v začetku junija izvedli sončkov tek in prijateljsko druženje v sodelovanju z društvom s cerebralno paralizo Sonček. Izdelali pa so že kolajne v obliki sončka, ki jo bo dobil vsak udeleženec ob zaključku teka. Bistvo teka je, da spodbujamo otroke k fizični aktivnosti brez prisile in sklepanja novih poznanstev in prijateljstev. 2. A razred pod vodstvom mentorice Mojce Letonja, se je prav tako izkazal v izdelavi sončnih voščilnic 2. B z mentorico Rozalijo Awadalla, si je izbral za nalogo izdelava zabavne izobraževalne igre.

3. razreda ( mentorici: Mateja Draškovič in Alenka Belcl) sta bila ustvarjalna v risanju stripa z ekološko vsebino. 4. A razred pod vodstvom mentorice Branke Kokol si je za nalogo izbral izdelavo ekološkega oglasa. Učenci 4. B razreda z mentorico Višnjo Jančec so risali ekostrip, 4. C razred (mentorica Svetlana Nikolič) pa je bil ustvarjalen na literarnem področju, saj so v obliki zgodbe predstavili, kaj bi drevo povedalo, če bi,…

 

GALERIJA

(Skupno 65 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost