Na letošnjem natečaju Mladi za napredek Maribora so naši mladi raziskovalci dosegli izjemen uspeh. Med mariborskimi šolami je bila prav naša tista, ki je na področju raziskovanja dosegla največji napredek v primerjavi s preteklim šolskim letom. Na natečaju smo sodelovali s kar devetimi nalogami, od katerih jih je kar šest sodelovalo tudi na državnem srečanju mladih raziskovalcev. Dve od teh šestih nalog sta se uvrstili v drugi krog državnega tekmovanja in tako so v ponedeljek, 14. 5. 2018,  štiri učenke zagovarjale svoje delo v Murski soboti. Učenka Lara Stegnar je zagovarjala nalogo z naslovom “Pravilo petih sekund” na področju biologije, Taša Horvat, Lea Strniša in Katarina Nedoh pa so zagovarjale nalogo z naslovom “Štirikotnik in njemu ploščinsko enak trikotnik” na področju matematike ali logike. Vse štiri so prejele srebrna priznanja, ki so za nas kot zlata! Na šoli smo na njihov uspeh zelo ponosni.

Bronasta priznanja so na državnem tekmovanju osvojili še:

  • na področju slovenskega jezika ali književnosti: Marin Kladošek, Dorotea Tomasović in Lina Kmetec z nalogo “Verzi smrti v šolski knjižnici – Pavčkova poezija o smrti”
  • na področju matematike ali logike: Ela Habjanič in Nika Ornik z nalogo “Nagajiva poštevanka”
  • na področju ekologije z varstvom okolja: Zoja Pleteršek z nalogo “Magna – bodo ljudje res na boljšem?”
  • na področju računalništvo ali telekomunikacije: Primož Pokeržnik z nalogo “Vpliv zviševanja delovne frekvence procesorja na hitrost računalnika”

Pomemben prispevek k raziskovalni dejavnosti na naši šoli pa so dodali tudi:

  • na področju športa: Lenja Pleteršek in Lara Ribič z nalogo “Posamični in ekipni športi – Kateri deklice bolj privlačijo”
  • na področju psihologije in pedagogike: Tinkara Šafarić in Lara Kolednik z nalogo “Depresija med mladostniki”
  • na področju zdravstva: Ana Lukman z nalogo “Nevarnosti sončenja”

 Učence so pri raziskovanju usmerjali in spodbujali mentorji: Irena Tarkuš Trikič, Barbara Škrbić, Boštjan Kamenšek, Vladimir Širec, Alenka Repnik in Nataša Miteva.

Vsem iskreno čestitamo, hkrati pa vabimo vse tiste, ki bi se v prihodnjem šolskem letu radi pridružili naši “družinici” raziskovalcev, da se o tem čimprej pogovorijo z mentorji ali koordinatorico raziskovalne dejavnosti na šoli, gospo Barbaro Škrbić.

(Skupno 353 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost