Pregledna razstava otroških likovnih del z naslovom Rudolf Maister, naš junak v prostorih Ministrstva za obrambo Ljubljana

Že vrsto let gojimo tradicijo Rudolfa Maistra in njegovih borcev skozi različne dejavnosti, ki potekajo na naši šoli, in sicer:

  • z internim projektom General Maister, pesnik in vojak, kjer učenci pri pouku spoznavajo njegove pesmi in življenje ter le-to tudi ilustrirajo in izdelke razstavljajo, z obiskovanjem njegovih obeležij – Maistrove knjižnice, hiše na Zavrhu, ogledom Kadetnice, obiskom njegovega groba na pobreškem pokopališču, obiskom rojstne hiše v Kamniku;
  • s sodelovanjem z Vojašnico Rudolfa Maistra in 72. brigado ter Društvom generala Maistra Maribor in ostalimi društvi po Sloveniji.

Tako smo v vseh teh letih gostili Maistrovo slikarsko kolonijo, razpisali kviz in likovni natečaj ter tako k sodelovanju povabili tudi druge slovenske šole, ki so tako ali drugače vezane na čas in delo Rudolfa Maistra. Dokaz našega dobrega dela so tudi številna priznanja, med drugim Odličnost za varovanje kulturne dediščine leta 2008 in pridobitev naziva Kulturna šola v letošnjem letu.

V ta namen smo tudi 20.11.2013 skupaj z Ministrstvom za obrambo Ljubljana in pripadniki vojske slovesno odprli razstavo Rudolf Maister, naš junak, ki je potekala pod mentorstvom likovne pedagoginje prof. Rozike Puvar, in je sad večletnega dela. Razstavo sestavlja 5 tematskih sklopov in obsega 100 likovnih del otrok: Portreti generala Maistra, Rudolf Maister v Mariboru, strip Kaj vem o Rudolfu Maistru, ilustracije pesmi Rudolfa Maistra Slovenske gorice in ilustracije teksta Rudolfa Maistra Sv. Martin.

Razstava je povezala pripadnike vojske, domoljube, otroke, delavce naše šole in vse, ki si jo bodo ogledali. Naj se nas dotakne in pusti sled s pogledom v preteklost in z upanjem v prihodnost.

Nekaj fotoutrinkov

(Skupno 213 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost