OŠ Sveta Ana in OŠ Trojica sta v soboto, 14.5.2016, na OŠ Sveta Ana pripravili srečanje Šolskih in vrstniških mediatorjev Slovenije. Srečanja se je udeležilo sedem osnovnih šol.
Našo šolo smo zastopali vrstniški mediatorji Taša, Lara in Primož ter šolski mediatorki Biserna in Petra. Na začetku so pripravili kratek kulturni program, nato pa so se učenci razporedili v različne skupine, kjer so se spoznavali, igrali in pogovarjali o kodeksu miru. Vsaka skupina je na zaključku srečanja pripravila kratko predstavitev svoje obravnavane teme oziroma kodeksa miru. Šolske mediatorke pa smo se pogovarjale o izkušnjah in problemih, s katerimi se srečujemo na šolah pri izvajanju mediacij. Mag. Martina Klobasa nam je predstavila svojo magistrsko nalogo povezano z mediacijami po Podravskih osnovnih šolah.
Srečanje, ki je potekalo v sproščenem in prijetnem vzdušju je kar hitro minilo in domov smo se odpravili polni lepih vtisov in doživetij. Naslednjič naj bi se srečali na OŠ Miklavž na Dravskem polju.

Oglejte nekaj utrinkov iz srečanja in preberite še zapise na spletni strani organizatorja srečanja.

IMG_12

(Skupno 108 obiskov, današnjih obiskov 1)