Obveščamo vas, da zaradi spremenjene zakonodaje na področju gotovinskega poslovanja z 2. 1. 2016 ukinjamo plačevanje položnic z gotovino in prehajamo v negotovinsko poslovanje.

Od tega datuma dalje ne bo več možno plačevanje računov na naši blagajni, pač pa samo preko trajnega naloga (trajnik) ali UPN naloga (položnica).

Prosimo vas, da od navedenega datuma svoje obveznosti poravnavate na poslovnih bankah oz. poštah v navedenih plačilnih rokih.

Prav tako vas obveščamo, da je FURS v začetku decembra objavil pojasnilo, da je izdajatelj računa, ki ga stranke lahko plačajo preko mestne blagajne, pod določenimi pogoji zavezan k davčnemu potrjevanju računov.

Mestna blagajna Maribor deluje v okviru občinske uprave in se ne more registrirati kot plačilna institucija za opravljanje plačilnih storitev. Zato mora izdajatelj računa, v našem primeru šola, račune davčno potrditi. Ker naša šola nima davčne blagajne, tega ne moremo storiti.

Zato vas obveščamo, da od januarja 2016, ne morete več plačevati UPN nalogov (položnic) za našo šolo pri Mestni blagajni Maribor.

Hvala za razumevanje.

Ravnateljica

mag. Lučka Lazarev Šerbec

(Skupno 64 obiskov, današnjih obiskov 1)