22. 9. 2022 smo z devetošolci spoznavali lepote Gorenjske. Najprej smo imeli ogled ozke soteske Vintgar, ki smo jo v eno smer prehodili po številnih lesenih mostičkih, pod navpičnimi stenami, nad tolmuni in brzicami reke Radovne. Nato je sledila vožnja do Blejskega jezera, po katerem smo se zapeljali s tradicionalno pletno na blejski otok, ki je biser sredi jezera, kjer smo prehodili in prešteli znamenito kamnito stopnišče in občudovali Blejsko jezero. Sledila je vožnja do Bohinjskega jezera, kjer smo si od zunaj ogledali cerkev sv. Janeza Krstnika, ki stoji na vzpetinici ter v bližini imeli krajši postanek. V popoldanskem času je sledil piknik in v Bohinju smo doživeli še druge pustolovščine. Učenci in učenke so lahko preizkusili Bohinjski Flyer – zipline, imeli prosto za športne igre ter opravili vodeno kolesarjenje. Preživeli smo lep dan, ki si ga bomo zapomnili za zmeraj.

Nekaj misli devetošolcev in devetošolk, ki so o ekskurziji zapisali tole:

• Zaključni izlet je bil odličen. Najbolj zabaven zipline, kjer te je na začetku strah glede višine, a ko se spustiš, imaš občutek kot, da letiš.
• Izlet je bil zelo dobro organiziran, zabaven, dobra hrana, super kolesarske poti, najbolj pa mi je bil všeč zipline.
• Izlet na Bled in Bohinj je bil super. Na ziplinu je bilo najboljše, občutek, kot da letiš. Piknik in hrana sta bila super.
• Všeč mi je bilo kolesarjanje, je bilo najbolj zabavno. Tudi druženje in všeč mi je bila vožnja s pletno.
• Najbolj mi je bilo všeč, ko sem se družil s prijatelji in smo skupaj vozili kolo. Všeč mi je bil tudi zipline.

Bojana Robič, prof.

(Skupno 186 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost