Učenci naše šole boste v prihodnjem šolskem letu bogatejši za učilnico, opremljeno s KINESTETIČNIMI MIZAMI. To so mize, za katerimi med poukom stojite oz. se ustrezno gibate. Številne raziskave namreč kažejo, da se učenci med gibanjem lažje učijo in so bolj ustvarjalni, obenem pa skrbijo za svoje zdravje.

Oprema učilnice s kinestetičnimi mizami je za šolo velik strošek, za katerega pa smo tudi že našli rešitev. Del denarja bomo zbrali z odpadnim papirjem, saj že 5. leto dokazujete, kako zelo uspešni ste pri tovrstnih zbiralnih akcijah. Vsak učenec bi z zbranimi 100 kg odpadnega papirja prispeval 7 €, s čimer bi poravnali kar polovico potrebnih sredstev.

Načrt zbiranja odpadnega papirja je sledeč:

  • JUNIJ, SEPTEMBER, OKTOBER 2017 – za nakup kinestetičnih miz
  • NOVEMBER 2017 – MAREC 2018 – za zaključne ekskurzije / šole v naravi
  • APRIL – JUNIJ 2018 – za šolski sklad

Glede na to, da bodo kinestetične mize namenjene prav vsem učencem, bomo v zbiralni akciji papirja sodelovali vsi – tako učenci kot učitelji.

Zato pozivamo prav vsakega izmed vas, da ne prezrete številnih reklam in časopisov, ki vsakodnevno polnijo vaše poštne nabiralnike, in jih prinesete v šolo (h kesonu za papir na šolskem dvorišču), kjer ga bodo stehtali po že ustaljenem urniku:

  • vsak PETEK 7.00 – 8.00 ter 13.00 – 15.00
  • v času popoldanskih govorilnih ur (2. četrtek v mesecu)

Zbiralna akcija se začne v petek, 9. 6. 2017.

Najuspešnejši učenci in oddelek zbiralne akcije bodo nagrajeni.

Kolektiv OŠ BSM

(Skupno 46 obiskov, današnjih obiskov 1)