V četrtek, 17. februarja 2022, so učenci prve trijade imeli zimski olimpijski športni dan. Zaradi pomanjkanja snega smo iskali različne ideje za vsebino tega športnega dne. Spomnili smo se na paraolimpijski športni dan, ki smo ga skupaj z Zvezo za šport invalidov Slovenije pred leti že zelo uspešno izvedli za celotno šolo. Prišli smo na idejo, da v času zimskih olimpijskih iger v Pekingu 2022 izvedemo in izpeljemo tokrat sami zimski olimpijski športni dan.

Športni dan, kjer so otroci spoznali hokej, biatlon, bob, hitrostno drsanje, smučarske skoke, curling in športno navijanje smo izvedli v šolski telovadnici in gibalnici.

Zgodbo športnega dne smo začinili z uvodnim ogrevanjem v učilnicah, kjer smo delali s pomočjo digitalne tehnologije in sledili navodilom športnega animatorja iz Pekinga. Sledila je otvoritev zimskih olimpijskih iger z olimpijsko himno v šolski telovadnici,  prihod olimpijske bakle in svečana zaprisega ter slavnostni govor spoštovane mag. Lučke Lazarev Šerbec, ravnateljice.

Ker so olimpijski borci sodelovali na vseh tekmah, se medsebojno spodbujali in spoštovali pravila fair playa, so jim učiteljice podelile olimpijske medalje.

Učenci so športni dan zaključili z navdušenjem. Nekaj vtisov so zaupali tudi nam:

»Vse mi je bilo všeč, najbolj pa biatlon.«

»Najbolj sem uživala pri smučarskih skokih.«

»Super je bilo skakati in se voziti z vozički.«

»Presenečen sem, ker je bilo dosti športov.«

»Sem vesel in presenečen nad zabavnimi športi.«

»Pri igrah sem se imel fajn.«

»Všeč mi je bilo navijanje.«

»Všeč mi je bilo drsanje in tekmovanje.«

Največja nagrada za nas, ki smo sodelovali na olimpijskih igrah, je bil iskren otroški nasmeh in zadovoljstvo vseh sodelujočih. Zato hvala vsem.

Na koncu vas vabimo, da si naš športni dan ogledate na videoposnetku. Uživajte!

Pripravili: mag. Nina Kolenc, prof. šp. vzg. in Maja Prodanovič, prof. raz. pouka

Posnetek si lahko ogledate na spodnji povezavi:

(Skupno 157 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost