V torek, 24. 1. 2023, so učenci od 6. do 9. razreda imeli zimski športni dan. Uživali so v različnih športnih dejavnostih: smučanju, plavanju, bowlingu  in pohodništvu.

Učenci so kljub slabšemu vremenu, ki nas je spremljajo na prostem uživali tekom celotnega špotnega dne.

V kopališču Pristan so učenci veliko plavali in se spoznavali z različnimi aktivnosti z žogo ter ostalimi pripomočki za plavanje (plovci).

Smučarji so na Arehu uživali v zasneženih, idiličnih zimskih razmerah. Na novo zasneženih progah so učenci prevozili vsak najmanj 12 km. Pri tem so v novozapadli sneg na smučišču v sneg zarisovali svoje smučarske zavoje. Bilo je edinstveno, saj je na Arehu zapadlo do 150 cm snega.

Pohodniki so bili na pohodu, ki je potekal od šole preko Malečniškega mostu do Malečnika. Malo pred pizzerio Črni Baron so se začeli vzpenjat po gozdni poti na Meljsk hrib. Nato so se po cesti skozi Melje in čez dvoetažni most vrnili nazaj v šolo. Učenci so prehodili 8,5 km in se vzpeli za 200m.

Aktivnost drsanja je bila v zadnjem trenutku spremenjena s strani zunanjenga organizatorja športnega dne. Učenci so spoznavali bowling igro v Bowling centru Strike. Na bowling stezah so se učenci pomerili v tekmovanju v zadevanju, podiranju 10 kegljev s pomočjo oz. meti krogle.

Učenci in učitelji ter vodje smo bili zelo zadovoljni z izvedenim zimskim športnim dnem. Zimsko idilo smo tam, kjer smo lahko, ujeli tudi v fotografiji.

Zapisala: mag. Nina Kolenc, prof. šp. vzg.

(Skupno 18 obiskov, današnjih obiskov 1)