15. maja 2019 je na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Maribor potekalo regijsko tekmovanje za Zlato kuhalnico, ki ga organizira Turistična zveza Slovenije. Našo šolo so zastopale Lina Kmetec, Dorotea Tomasović, Tringa Kolgeci in Edina Karahodžić.

Naše učenke so tekmovale v pripravi Letečih žgancev in ljubljanskih palačink s pehtranom. Leteči žganci je ime za pohane piščančje krače, ki so jih najraje jedli pristaniški delavci ob Ljubljanici v 17. stoletju. Za prilogo so pripravile pražen krompir, ki je izvrstno uspel. Za svežino je poskrbela rdeča pesa z delikatesnim hrenom in vrtno krešo. Ljubljanske palačinke so imele ravno pravšnjo količino svežega pehtrana. Palačinke so postregle z ribezom in okrasile z zmajčkom iz sladkorne moke s pehtranom. Za pogrinjek je bilo potrebno izdelati meni karto in dekoracijo. Naš pogrinjek je bil namenjen turistom, ki raziskujejo Ljubljano. Stroga tekmovalna komisija je preverila tudi recepturo, ki so jo predstavile pred pričetkom praktičnega dela.

Za pripravo na tekmovanje je poskrbela mentorica Maja Pečnik. Številne vaje so prinesle uspeh, osvojile so zlato priznanje in sponzorsko nagrado pri Črnem baronu. Družinska pizza nas čaka!

 

 

 

 

Mentorica: Maja Pečnik

(Skupno 438 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost