22. april je svetovni dan Zemlje, ki ga na pobudo civilne družbe po vsem svetu praznujemo že več kot 40 let. Je praznik vsakega, ki živi, diha, hodi, ki ljubi naravo in jo spoštuje. Takrat se odvijajo dogodki za ozaveščanje glede varovanja na Zemlji. Opominjajo nas, da si moramo vsi vsak dan prizadevati za zdravo okolje ter okolijsko in podnebno ravnanje, ki je bolj prijazno svetu ter da Zemljine gostoljubnosti ne izkoriščamo, je izčrpavamo in uničujemo.
Glavna tema letošnjega dneva Zemlje je okolijska in podnebna pismenost. Da bomo lahko zaščitili naše okolje, se moramo oborožiti z znanjem in postati odgovorni potrošniki.
Louise Hay je zapisala: “Zemlja človeštva ne rabi za preživetje. Preden smo prišli na ta planet, je šlo materi Zemlji kar dobro. Če je ne bomo ljubili, bomo izgubljeni.”
Naj nas misli in dejanja za dobro našega planeta spremljajo vsak dan. Vzemimo si čas in razmislimo, kaj dobrega lahko naredimo za naš skupni dom, za sočloveka in tudi zase. Naj bo 22. april – dan Zemlje vsak dan.

Neža, 9.a

 

(Skupno 1.144 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost