Nedelja, 12. 3. 2017

V nedeljo smo se najprej odpravili do Benetk. Tam smo  s prvim letom poleteli do Barcelone. Večina se nas je z letalom peljala prvič. V Barceloni smo počakali na drugo letalo in končno prispeli do Seville. Vsi smo bili utrujeni, zato smo hitro pojedli večerjo in se zelo hitro odpravili v postelje.

Ponedeljek, 13. 3. 2017

Zbudili smo se in odšli na zajtrk v hotelsko restavracijo. Ko smo se dobro najedli, smo si ogledali predstavitev šole Cruz del Campo, ki nas je gostila v Španiji. Vsak dan je bil en učenec njihove šole naš ambasador, ki nas je spremljal in skrbel za nas. Kosilo smo pojedli v drugi šoli, ki se imenuje Sagrada Familia. Nato smo se odpravili v park Marie Luise. Tam smo si sposodili kolesa, se vozili po parku in se zabavali. Po napornem urniku smo si privoščili še večerjo in zaspali.

Torek, 14. 3. 2017

V torek smo se zjutraj (po zajtrku) uredili in se odpravili v mestno hišo. Zanimivo je bilo, da smo sl lahko v živo ogledali politične pogovore, ki so potekali v mestni hiši in jih celo snemajo v živo. Skupaj z vsemi ostalimi učenci (iz Španije, Italije in Latvije) smo se odpravili v palačo Alcazar. Družili smo se s španskimi vrstniki in jim razlagali slovenski jezik. Popoldan je bil prost. Mi smo se odpravili na ogled največje gotske katedrale na svetu – La Giralda de Sevilla. Potem smo si ogledali še seviljski akvarij, ki je bil res lep in velik. Dan se je končal z večerjo. Poskusili smo tradicionalno špansko jed paello, ki nam je bila zelo všeč.

Sreda, 15. 3. 2017

Danes smo odšli v šolo Cruz del Campo. Imeli smo zabavne delavnice in se medsebojno spoznavali. Izdelovali smo pahljače in sestavljali zemljevide držav. Pripravili so nam tudi »čurose« (churros), ki so njihova tradicionalna sladica. Po prostem času smo odšli v center ONCE. To je center za ljudi s posebnimi potrebami. Tam smo imeli delavnice, v katerih smo spoznavali, kakšno je življenje slepih ljudi. Večerjali smo v restavraciji blizu hotela in utrujeni odšli spat.

Četrtek, 16. 3. 2017

Zjutraj smo po zajtrku najprej odšli do šole. Tam smo se igrali igre, ki jih je pripravila vsaka država. Po igrah in odmoru na šolskem igrišču so učenci vsake države predstavili nekaj o sebi in svoji državi. Po predstavitvah in druženju smo pisali matematičnega kenguruja. Popoldan smo se odpravili na ogled še ene znamenitosti – Metropol Parasol. To je stavba v obliki nekakšne gobe. Razgled z vrha je bil na celi center Seville. Po končanem ogledu smo odšli na sladoled in večerjo. Hodili smo po trgovinah in si kupili spominke.

Petek, 17. 3. 2017

Danes je bil naš zadnji dan. Zjutraj smo se zelo zgodaj zbudili in malo smo celo zaspali. Z avtobusom smo se odpeljali v park Donana, ki je njihov naravni park. Tam smo videli zanimivo pokrajino, ogledali pa smo si tudi film o parku. Zanimiv je, ker je tam veliko ptic, tudi flamingov, ki smo jih celo videli. Potem je sledil najboljši del – plaža! Voda je bila delno topla, a se nihče ni kopal, razen Latvijcev. Na plaži smo imeli razne igre. Proti večeru smo se vrnili v hotel. Pripravili smo se na zadnje in nepozabno druženje z vsemi učenci. Imeli smo skupno večerjo v hotelu, družili smo se s sošolci iz drugih držav in opazovali flamenko. Vse je bilo super! V Španijo bi z veseljem še šla!

Dorotea Tomasovič, 6. b

(Skupno 43 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost