Kaj mar nam, če megla okrog ladje se plazi,

če burja zavija in piska,

če jug na krmilo pritiska –

Jekleni ostanejo naši obrazi!

(R. Maister)

 

100-letnico bojev za severno mejo nismo obeležili le s slavnostno prireditvijo, pač pa smo se potrudili, da je bilo vse leto praznično.

Naredili smo nadgradnjo k vsemu, kar že skozi leta ustvarjamo. Pod mentorstvom gospoda Srečka Ornika, ljubiteljskega rezbarja, smo izdelovali doprsne kipce generala iz gline in s pomočjo odlitkov smo dobili čisto prave kipce, ki smo jih v zahvalo sodelovanja podelili posameznikom, ki v projektu Maister z nami sodelujejo.

Gospod Ornik pa je prepoznal naš odnos do zgodovine in domoljubja, se seznanil z našim poznavanjem Maistra in na podlagi tega ustvaril kip in nam ga predal v trajno last. Ne le kip, temveč tudi kalup, s katerim bomo lahko ponovno in znova odlivali Maistra s knjigo v eni in mečem v drugi roki.

Nabor manifestacij v sklopu projekta Maister- naš junak – je dolg in uspešen. Vsakoletne že vpeljane aktivnosti smo nadgradili in med drugim ustvarili malo drugačno razstavo. Ilustracije Maistrovih pesmi smo prelili v trajne nalepke in z njimi ozaljšali vrata vseh učilnic. Prav tako smo ustvarili serijo spominskih znamk s portretom Rudolfa Maistra.

Slavnostni govornik na naši prireditvi je bil gospod Borut Maister, vnuk generala Maistra.

Galerija

(Skupno 84 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost