Konec poletja smo se osmošolci odpravili v šolo v naravi v Poreč. Na poti tja smo se ustavili v Postojnski jami, kjer smo si ogledali pravi čudež narave, saj so nas kapniške skulpture presenečale na vsakem koraku.
Dneve v Poreču smo preživljali zelo aktivno – spoznavali smo živali in rastline v in ob morju, geografske in zgodovinske značilnosti Poreča ter njegove okolice. Na ladji smo uživali v kosilu ob pogledu na Limski kanal, ogledali smo si tudi mesto Rovinj.
Na svoj račun smo prišli tudi športni navdušenci, saj nas je v VIRC-u Poreč čakala cela paleta športnih igrišč, ki smo jih seveda z veseljem izkoristili – odbojka na mivki, košarka, nogomet … Nekaj se nas je lotila čista otroška razigranost, ko smo se z gugalnicami pognali v zrak. Da pa se nismo preveč razvadili, so nam učitelji pripravili orientacijski tek. K športni aktivnosti je vabilo najpogumnejše tudi morje. Dan smo zaključili z branjem knjige.
Na poti proti domu smo si ogledali nekaj ptic, zelene žabice, istrsko govedo boškarin in druge živali v Škocjanskem zatoku.
Preživeli smo lep teden, ki je prehitro minil.

Nekaj utrinkov si lahko ogledate v spodnji galeriji.

Vodja šole v naravi: Irena Tarkuš Trikič

(Skupno 93 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost