Projekt PATHS – rastem

Je mednarodni projekt, ki je razširjen na Hrvaškem, v Italiji, Švici in na Švedskem. V Sloveniji se je izvajal prvič v šolskem letu 2013/14.

Paths-Rastem je program, ki omogoča, da učitelji pri pouku razvijajo otrokovo samokontrolo, emocionalno zavedanje in spretnosti reševanja problemov v medsebojnih odnosih.

Paths-Rastem program je namenjen razvoju socialnih in emocionalnih kompetenc otrok, ki so vključeni v prvo izobraževalno obdobje osnovne šole. Preko vsebin in didaktičnih pripomočkov Paths-Rastem programa se bodo otroci učili prepoznavati in izražati svoje občutke, spoznali bodo tehnike samoobvladovanja v različnih situacijah, krepili bodo skupinsko dinamiko in medsebojna prijateljstva. Prav tako se bodo pogovarjali o pravilih vedenja ter se učili ustrezno reševati probleme, ki jih imajo s svojimi vrstniki ali z drugimi osebami s katerimi se vsakodnevno srečujejo. Ena od prioritet programa je tudi stalno obveščanje staršev o poteku programa in spodbujanje njihovega sodelovanja v raznih zabavnih aktivnostih z otrokom tudi doma.

PATHS – Rastem v šolskem letu 2014/15

PATHS – Rastem v šolskem letu 2014/15

Program Paths-Rastem se je, v šolskem letu 2014/15, izvajal v 2. A in 2. B razredu. Z nadaljevanjem izvajanja programa so začeli v mesecu novembru. Ure programa so se v obeh razredih izvajale enkrat tedensko ob torkih tretjo ali četrto šolsko uro. Na samem začetku so...

PATHS – Rastem v šolskem letu 2013/14

PATHS – Rastem v šolskem letu 2013/14

Program Paths-Rastem se izvaja v 1. A in 1. B razredu, tako da je vključenih 42 učencev. Z izvajanjem programa so začeli  konec meseca oktobra. Ure programa se v obeh razredih izvajajo enkrat tedensko ob torkih prvo ali drugo šolsko uro. Na samem začetku so se...

(Skupno 404 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost