Simbioza: Mariborski otroci bodo tekli in hodili: Če nimaš kondicije se težko učiš

V  tednu otroka (v ponedeljek, 1. oktobra 2018) smo povabili stare starše učencev 4. razreda na medgeneracijsko druženje pri predmetu šport. Odločili smo se, da v Tednu otroka združimo nekaj naših tradicionalnih projektov, ki jih izvajamo pri predmetu šport ( Simbioza giba in Simbioza šola) z novim projektom “The Daily Mile- kids fit for life”. Več preberite na povezavi.

S starimi starši,  starši, nekdanjo učiteljico športa smo se tokrat pogovarjali o tem, kako je potekal pouk v šoli in pri športu nekoč in kako poteka pouk danes. Vsem smo predstavili naš nov projekt “The Daily Mile.”  Nato smo se vsi skupaj ogreli, naredili raztezne-gimnastične vaje in odtekli skupaj prvo miljo (1.6 km).

Odločili smo se, da projekt Simbioze giba ponovimo z ostalimi učenci šole in njihovimi starimi starši, in sicer v tednu Simbioze, ki bo potekala od 15. do 22. oktobra 2018.

Našo aktivnost so opazili tudi pri spletnem časopisu Večer. Več o tem na tej povezavi.

Koordinatorja projekta na naši šoli sva mag. Nina Kolenc, prof. šp. vzg. in Mihael Kraner, prof. šp. vzg.

Zapis za spletno stran pripravila mag. Nina Kolenc, prof.šp.vzg.

Vodja aktiva za šport na OŠ borcev za severno mejo Maribor

S projektom “The Daily Mile – kids fit for life” do še več gibanja na prostem na naši šoli

“The Daily Mile – kids fit for life” je mednarodni projekt v katerem spodbujamo učence, da vsak dan poskušajo na prostem (zunaj) preteči 1 miljo oz. 1,6 km v 15 minutah.

Smo prva in zaenkrat edina slovenska šola, ki vpeljuje ta mednarodni projekt, ki se je začel februarja 2012 na Škotski šoli. Danes projekt poteka v več kot 45 državah sveta (npr. Avstraliji, ZDA, Izraelu), na več kot 5200 šolah, dnevno se zaradi projekta giblje 1,2 milijona otrok. Vabimo vas, da nam pomagate tako, da spodbudite svoje otroke, da se dnevno igrajo na prostem. Več o projektu na spletni strani https://thedailymile.co.uk/.

Vljudno vabljeni še k ogledu videoposnetka (kliknite za ogled).

Koordinatorja projekta na naši šoli sta mag. Nina Kolenc, prof. šp. vzg. in Mihael Kraner, prof. šp. vzg.

 

Za spletno stran pripravila vsebino mag. Nina Kolenc, prof. šp. vzg.

koordinatorica projekta “The Daily Life- kids fit for life”

(Skupno 125 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost