Z učenci in učenkami naše šole smo v šolskem letu 2018/19 sodelovali v programu Postani športnik: Misija samozavest.
V okviru projekta Postani športnik smo izvedli tri aktivnosti, in sicer:

Pri prvi aktivnostmi smo v posameznih razredih prebrali motivacijska pisma za vse otroke z različnimi oblikami invalidnosti na vaši šoli. Vsako pismo (glej Sliko 1 in Sliko 2) je vsebovalo tudi povezavo na videe, ki so jih za nas pripravili na Zvezi za šport invalidov Slovenije – paraolimpijski komite. Videi, ki smo si jih ogledali, so dostopni tudi na strani: http://www.zsis.si/postanisportnik/

Pri drugi aktivnosti smo sodelovali v likovno-literarnem natečaju programa Postani športnik: Misija samozavest, ki sta ga družno organizirala Zveza za šport invalidov Slovenije – paraolimpijski komite in trgovska hiša Lidl. Otroci so bili izzvani, da prek zgodb, risb ali drugih likovnih oblik izrazijo svoj vidik na gibanje in športno udejstvovanje v družbi mladih invalidov, na sprejemanje invalidnosti v šolskem okolju in širše ter njihovo sodelovanje, prijateljstvo in pomoč. Izdelki so obenem izkazovali ključna sporočila programa Postani športnik: šport je zabava, krepi samozavest in daje priložnosti za spoznavanje in spletanje novih prijateljstev, ne glede na telesne ali druge ovire. S šolo smo sodelovali z izdelkom (glej Slika 3).
Pri tretji aktivnosti smo izbrali športne izdelke, ki smo jih z aktivnim sodelovanjem v programu Postani športnik: Misija samozavest prejeli od organizatorjev programa. Dobljeni bon trgovske hiše v vrednosti 80 EUR smo namenili za nakup štirih setov disc golfa. Z učenci smo sestavljali (glej Sliko 4 in Sliko 5) sete in na naših šolskih površinah pričeli z igranjem disc golfa (Sliko 6 in Sliko 7).

 

 

 

Za spletno stran šole pripravila mentorica: Mag. Nina Kolenc, prof. šp. vzg.

 

(Skupno 80 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost