Tudi v šolskem letu 2020/21 naša šola sodeluje v projektu Trajnostna mobilnost v vrtcih in osnovnih šolah.

Cilj projekta je prispevati k spreminjanju potovalnih navad otrok od 1. do 9. razreda in njihovih bližnjih v smeri trajnostne mobilnosti (premagovanje razdalj peš, s kolesom, rolerji, javnim prevozom ali na način skupne vožnje z osebnim avtomobilom), posledično pa k zmanjševanju motornega prometa v okolici vrtcev in osnovnih šol, k zmanjšanju okoljskih obremenitev, k spodbujanju gibanja otrok in s tem h krepitvi njihovega zdravja.

V namen spodbujanja prihodov/odhodov otrok v šolo na trajnostni način bomo v tem šolskem letu spet izvedli enotedensko aktivnost Gremo peš s kokoško Rozi – v času od 28. 9. do 2. 10. 2020.

Trudili se bomo vsak dan v šolo prihajati na trajnostni način (peš, s kolesom, z avtobusom …), ravno tako iz šole domov ter tudi v popoldanskem času. Za trajnostni prihode bodo učenci nagrajeni z ustreznimi igralnimi kartami, ki jih bodo ob koncu tedna uporabili v različnih igrah (glede na starostno stopnjo). Vsak dan bomo na razredni plakat zabeležili, koliko učencev je v šolo prišlo po načelih trajnostne mobilnosti. Skupni podatki bodo zabeleženi tudi na šolskem plakatu v avli. Upamo, da nam bo uspelo doseči cilj, ki smo si ga zadali. 

Z željo, da bi čim več otrok prišlo varno in okolju prijazno v šolo, vas starše vljudno prosimo, da igro podprete in pomagate otroku aktivno sodelovati v njej. Pot v šolo je lahko tudi zabavna, sproščujoča, hkrati pa pripomore k boljšemu zdravju in večji samostojnosti otrok.

Koordinatorici Svetlana Nikolič in Natalija Augustinovič

(Skupno 61 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost