OŠ borcev za severno mejo

Spoštovanje, odgovornost, znanje naše so vrednote – skupaj delamo zanje!

Čitanje ne poznaje granice/Branje ne pozna meja

slo_wor(l)d

Mednarodni projekt povezuje slovenske in hrvaške osnovnošolske knjižnice. Glavni cilj projekta je promocija branja. Knjižničarji in učitelji učencem berejo na glas prevedeno otroško in mladinsko književnost sosednje države. Berejo tudi učenci, nakar poustvarjajo na podlagi lastnega doživetja prebranega. Glasno branje pripomore k razvoju bralnih navad in veščin branja pri otroku.

Cilji projekta so:

  • promocija branja na glas
  • promocija šolske knjižnice
  • razvoj bralnih sposobnosti in veščin
  • razvoj različnih vrst pismenostipromocija slovenske mladinske književnosti, jezika, zgodovine in kulture
  • spoznavanje hrvaške mladinske književnosti, jezika, zgodovine in kulture
  • bogatenje jezika in razvoj kritičnega mišljenja
  • usvajanje raziskovalnega dela
  • sposobnost javnega nastopanja
  • promocija evropske identitete

Naša partnerska šola je OŠ Vladimir Nazor iz Virovitice. V projektu bodo sodelovali učenci neobveznega izbirnega predmeta hrvaščine ter nadarjeni učenci.

Letak: Čitanje ne poznaje granice

Koordinatorica projekta: Klara Napast

Obiskali smo 27. Pikin festival

V torek, 20. 9. 2016, smo se drugošolci odpeljali Velenje na 27. Pikin festival. Pod vodstvom Pike Urške smo »Vitezi« (to je bilo ime naše skupine) zavili v  modni salon, kjer so nas frizerke in maskerke uredile v Pike Nogavičke in gusarje. Učenci so nato ustvarjali na številnih delavnicah, se spustili v podpalubje gusarske ladje, prisluhnili gasilcem, reševalcem in policistom…
Pikin festival so zapustili navdušeni in nekoliko utrujeni.       Pikin festival (4) (1143 x 643)Pikin festival (36) (1280 x 960)

Galerija

Veternice za mir

Tretješolci in četrtošolci so tudi letos sodelovali v projektu Vetrnice za mir. Pod mentorstvom razredničark so izdelali vetrnice in jih zasadili na Rožnem griču v Mestnem parku. Letos se je naša šola predstavila tudi s kratkim kulturnim programom. Nastopili so Drumborci (Semir Bejta, Ema Hauc in Borislav Mutić) ter pevski zbor 3. in 4. razredov pod mentorstvom ga. Mateje Käfer. Povezovalka programa je bila četrtošolka Ema Kovačič Kelemina.

Mentorica projekta: Višnja Jančec

130 (1280 x 960)Galerija

24. tradicionalno srečanje veteranskih in domoljubnih organizacij Maribora

V soboto, 17. septembra 2016, so učenke naše šole nastopile na 24. tradicionalnem srečanju veteranskih in domoljubnih organizacij Maribora. Pevki Katarina Nedoh (8.A) in Dina Marguč (7.A) sta zapeli pesem Za Slovenijo živim ob plesni spremljavi plesalk. Zaplesale so Taša Horvat (8.A), Tjaša Jančič (8.B), Tea Kravanja (8.B) in Lea Strniša (8.A). Nastop je zaključila Katarina Nedoh s pesmijo Malo miru.

Galerija