OŠ borcev za severno mejo

Spoštovanje, odgovornost, znanje naše so vrednote – skupaj delamo zanje!

Devetošolci na razstavah

Devetšolci so si v petek, 13. 11. 2015, ogledali razstavi:

  • ANA FRANK na OŠ France Prešeren Maribor
  • RUDOLFA MAISTRA, SLOVENSKE OSAMOSVOJITVE, SLOVENSKE VOJSKE in OROŽJA IZ RAZLIČNIH OBDOBJIH v Kadetnici Rudolfa Maistra

V sklopu zgodovinskih vsebin devetega razreda smo si z učenci ogledali razstavi o življenju in dnevniku Ane Frank ter čas med drugo svetovno vojno. Sprejela nas je učiteljica zgodovine, Mirjana Colnarič ter pomočnica ravnateljice, gospa Pelicon. Po razstavi sta nas vodila učenca devetega razreda, Marko in Lara.

V Kadetnici smo si v okviru projektnega tedna Rudolf Maister ogledali naslednje razstave: Rudolf Maistra, Slovenska osamosvojitev, Slovenske vojska in njen pomen danes in orožja iz različnih obdobjih. V Kadetnici nas je vodila kustosinja Simona Poers ter velik poznavalec orožja, gospod Pleteršek.

Učenci so reševali tudi učne liste in so dobro sodelovali.

Dogovor za ogled razstav je pripravila učiteljica Breda Gaber Pavlović, fotografiral Simon Dumančić in spremljala še Natalija Augustinovič.

Več utrinkov z obeh razstav in sodelovanja učencev lahko vidite tukaj.


Dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva za šolsko mladino in starše

Dan odprtih vrat 2015

Dragi devetošolci,

kmalu, v prihodnjem letu, boste postali že srednješolci in gimnazijci. Do takrat pa vas čaka odločitev o nadaljevanju izobraževanja: kam se boste usmerili, kaj vas zanima, kaj bi počeli v svojem življenju?

Želimo vam olajšati odločanje, zato bodo slovenska podjetja po vsej Sloveniji v četrtek, 26. novembra, ob 16. uri drugo leto zapored odprla svoja vrata vam, vašim staršem in učiteljem. Rada bi vam približala manj vidne in znane poklice. Pa nove, zanimive in obetavne poklice, po katerih povprašujejo delodajalci.

Za prijavo na dogodek vam je prvič doslej na voljo novo spletno mesto: danzakariero.si. Na njem lahko kadar koli in povsod, kjer imate dostop do spleta, pobrskate med predstavljenimi podjetji. Izberete tisto, ki ga želite obiskati, in se elektronsko prijavite za obisk, do ponedeljka, 23. 11. 2015.

Celoten dogodek je poimenovan Dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva. Njegov pobudnik je Gospodarska zbornica Slovenije, v sodelovanju z Zavodom RS za zaposlovanje in Zavodom RS za šolstvo.

Preberite več o dogodku v obvestilu na spletni strani Zavoda RS za zaposlovanje:

Slovenska podjetja bodo mladim spet odprla svoja vrata

http://www.ess.gov.si/obvestila/obvestilo/slovenska-podjetja-bodo-mladim-spet-odprla-svoja-vrata.

Povezava bo na voljo tudi preko GZS, Zavoda za šolstvo in spletne povezave www.mojaizbira.si.